Міжнародні замовники розпочали активно розміщувати газ в українських ПСГ

Враховуючи заповненість європейських сховищ на 79,4%, українські ПСГ вже активно закачують газ міжнародних замовників зберігання газу. 

«Наразі понад 1000 компаній із 29 країн світу використовують українські підземні сховища для зберігання газу в режимі Митного складу. У цьому сезоні Україна пропонує клієнтам і партнерам до використання понад 10 млрд куб. м підземних газових сховищ», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

 

Українські підземні сховища газу також пропонують клієнтам конкурентні тарифи на зберігання блакитного палива. Зокрема, тарифна політика для міжнародних партнерів на зберігання газу в українських ПСГ залишається без змін до кінця сезону відбирання газу зі сховищ.

 

«Наші газосховища мають достатній запас потужностей для закачування значних об'ємів газу, а клієнти й надалі можуть зберігати газ у режимі Митного складу – без розмитнення протягом 3-х років. Це ще одна перевага українських ПСГ», – додав т.в.о. генерального директора АТ «Укртрансгаз» Роман Малютін. 

 

Нагадуємо, що Укртрансгаз став другим у Європі оператором газосховищ, що успішно пройшов сертифікацію відповідно до нових правил ЄС.


Поділитися