Триває процес закачування та підготовки газосховищ до осінньо-зимового періоду

Роман Малютін, очільник Укртрансгазу, представники Групи Нафтогаз та Микола Колісник, заступник міністра енергетики України, з робочим візитом відвідали одне із газосховищ Укртрансгазу і перевірили готовність до чергового опалювального сезону та процес закачування газу.

“В умовах війни нашим пріоритетом залишається питання безпеки. Ми постійно посилюємо захист наших технологічних об'єктів, аби взимку домівки українців отримали необхідне тепло, а клієнти безперешкодно могли закачувати та відбирати газ у необхідних обсягах”, ‒ зазначив очільник Укртрансгазу, ‒ Враховуючи заповненість газосховищ ЄС на 76 %, ми вже розпочали закачувати газ клієнтів нерезидентів, цього року Укртрансгаз готовий закачати понад 10 млрд куб м”, - додав Малютін. 

Забезпечення альтернативних режимів роботи та додаткових резервних джерел живлення на випадок кризових ситуації ‒ один з елементів посилення безпеки технологічних об’єктів та запорука стабільного функціонування газосховища. У фокусі уваги залишається безпека персоналу та виконання робіт з охорони технологічних об’єктів. 

Під час візиту перевірили готовність додаткових резервних джерел живлення, стан підготовки до опалювального сезону та стан підготовки на надзвичайні ситуації.

“Продовжуємо забезпечувати альтернативними джерелами живлення об'єкти критичної інфраструктури. Маємо бути готові до будь-яких сценаріїв. За минулий рік Міністерство енергетики надало 69 генераторів електроенергії для об'єктів Укртрансгазу. Готуємося до наступного опалювального сезону”, ‒ підкреслив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Нагадаємо, Україна готова закачувати газ європейських партнерів. Укртрансгаз має запас необхідних потужностей для закачування та відбору газу навіть у пікові періоди.


Поділитися