Роман Малютін очільник Укртрансгазу ‒ Оператора газосховищ України, взяв участь у третій зустрічі SEEGAS

Газова ініціатива Південно-Східної Європи SEEGAS, започаткована Секретаріатом Енергетичного Співтовариства, спрямована на поліпшення співпраці між газовими біржами та операторами транспортних систем  Центральної, Південної та Східної Європи. 

 

Під час зустрічі у Відні Роман Малютін розповів про успішне проходження підземними сховищами опалювального сезону в Україні, безперебійну роботу українських підземок в умовах воєнного стану, а також про потенціал формування в Україні майбутнього східноєвропейського газового хабу. 

 

“2022 рік був складним для компанії, однак завдяки професіоналізму команди ми змогли зберегти сталість та безперебійність усіх виробничих та бізнес-процесів. Сукупна потужність українських підземних сховищ становить майже 29% від загальної потужності підземок Євросоюзу. Минулого року, попри всі виклики, з якими довелося мати справу, компанія не відхилила жодної номінації клієнтів та жодного разу не посилалася на форс-мажорні обставини. 80% потужностей наших ПСГ знаходяться на заході країни, що гарантує безпеку зберігання газу,” ‒ підкреслив очільник Укртрансгазу під час зустрічі. 

 

Роман Малютін також зазначив, що кластер підземних газосховищ у західних регіонах України уже володіє потужним потенціалом для формування на його основі майбутнього східноєвропейського газового хабу. Зокрема, це пов'язано з вигідним географічним розташуванням поблизу кордонів, розвинутою інфраструктурою, а також посиленими заходами безпеки. 


Нагадаємо, 1 березня 2023 року НКРЕКП прийняла попереднє рішення про сертифікацію Укртрансгазу згідно з європейськими правилами щодо безпеки постачання природного газу.


Поділитися