Укртрансгаз та USAID працюватимуть над стратегією модернізації ПСГ

Укртрансгаз розпочинає співпрацю з USAID над модернізацією систем диспетчеризації та автоматизації підземних газосховищ України.

У четвер, 9 лютого, відбулась установча зустріч колективу Укртрансгазу та представників Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) компанією Tetra Tech ES,  Inc., що дала початок новому етапу стратегічної співпраці Оператора газосховищ України з американськими партнерами. 

На першій стадії реалізації цього проекту планується провести глибинний аналіз існуючих  систем. Зібраний масив даних дозволить розробити детальну стратегію модернізації та розвитку систем диспетчеризації та автоматизації підземних газосховищ України. І відтак, перейти до безпосередньої реалізації цього стратегічного для України проекту. 

Кінцева мета даного проекту - модернізувати ключові системи мережі підземних газосховищ України - диспетчеризації та автоматизації - відповідно до кращих світових практик. Таке оновлення підвищить ефективність виробничих процесів на ПСГ та посилить безпеку процесів зберігання, закачування та відбору газу - як для українських споживачів, так і для міжнародних замовників послуг.

“Розробка стратегії розвитку систем диспетчеризації та автоматизації критично важлива для майбутнього розвитку мережі підземних газосховищ України. Її втілення допоможе нам підсилити якість управління  системи українських ПСГ, покращить наші бізнес-позиції на міжнародному газовому ринку і, безперечно, посилить безпеку та надійність зберігання газу в Україні. Тому я вдячний нашим партнерам із USAID за інтерес та відкритість до такої співпраці. Ми націлені на максимально якісний результат”, - відзначив Роман Малютін, очільник Укртрансгазу - Оператора газосховищ України.




Поділитися