Укртрансгаз подав запит на проходження сертифікації згідно з правилами ЄС

Сертифікацію розпочато! У пʼятницю, 27 січня, Укртрансгаз офіційно заявив про свою готовність до сертифікації оператора газосховищ за європейськими правилами і подав до НКРЕКП відповідний запит. 

Цим кроком ми виконали вимоги українського законодавства та перейшли до здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ, що набрала чинності 25 січня. 

“Я вдячний нашій команді за як завжди професійну та швидку роботу. Хоча закон і дає нам можливість подати запит до Регулятора протягом одного місяця з дня, коли Порядок набирає чинності, ми зробили цей крок уже на другий робочий день. Команда Укртрансгазу зібрала та підготувала всі необхідні для сертифікації документи у максимально стислі терміни, адже ми усвідомлюємо важливість цієї процедури для безпеки постачання газу не тільки в Україні, а й у Європі”, - відзначив очільник Укртрансгазу - Оператора газосховищ України Роман Малютін. 

Наразі Регулятор розпочинає перевірку документів, отриманих разом із запитом, та з’ясування важливих для умов сертифікації обставин. Цей крок є наступним після подання запиту з нашого боку. Укртрансгаз готовий сприяти НКРЕКП у процесі уточнення усіх необхідних деталей. Тож готуємось до попереднього рішення Регулятора та його повідомлення Секретаріату Енергетичного Співтовариства. І, звісно, дякуємо колегам з Нацкомісії за максимальну взаємодію та оперативність в роботі над цим стратегічним для України проектом. 


Поділитися