Реекспорт природного газу з українських ПСГ відновлено

Міністерство енергетики України прийняло рішення відновити реекспорт природного газу з України. 

Зміни поширюються на газ, який ввозитиметься на територію України з 03 квітня 2022 року для подальшого зберігання у підземних газосховищах у режимі Митний склад, в тому числі із транспортуванням за спеціальним тарифом short-haul. Газ, котрий був ввезений на територію України до 03 квітня 2022 року, все ще підпадає під заборону на реекспорт, однак може бути розмитнений та реалізований на території нашої держави. 

Реекспорт (вивезення за кордон раніше ввезеного) природного газу з України відновлено після внесення відповідних змін у Наказ Міненерго №99, котрим 03 березня 2022 року реекспорт газу з України був зупинений у зв’язку із проведенням бойових дій на території України. 

“Ми вітаємо рішення відновити реекспорт природного газу з України. Це свідчить про те, що наша держава та, зокрема, Оператор газосховищ України і надалі залишатиметься надійним партнером. Відновлення реекспортних операцій - важливий сигнал для наших іноземних замовників послуг, які сьогодні працюють у 27 країнах. Сподіваємось, що у новому сезоні закачування газу вони розглядатимуть українські газосховища як майданчик для зберігання природного газу”, - відзначив Сергій Перелома, т.в.о. генерального директора Укртрансгазу. 

 


Поділитися