Укртрансгаз заробив 74 млн грн на продажу вторсировини

З початку 2021 року Укртрансгаз Оператор газосховищ України отримав понад 74 млн грн додаткового доходу завдяки продажу вторсировини та матеріалів, які вже непридатні для використання у роботі підземних сховищ газу. Кошти виручили через публічні торги на майданчику Prozorro.Продажі.  

До переліку розпроданих матеріалів увійшли, зокрема, застарілі труби, які демонтували з об’єктів підземного зберігання газу під час реконструкцій та ремонтів. Їх продаж приніс компанії 46,3 млн грн. Понад 27,7 млн грн вдалося виручити завдяки реалізації 4 тисяч тонн металобрухту, що накопичувався на території об’єктів ПСГ подекуди десятки років. 

Подібні продажі вторсировини та залишкових матеріалів надалі стануть для компанії регулярними. Таким чином поповнюватимуть власний бюджет Оператора газосховищ і, водночас, запобігатимуть нагромадженню металевого брухту та відходів, що можуть погіршувати безпеку та умови праці персоналу ПСГ. 

«Робота сучасної компанії ‒ це не тільки бізнес-процеси, міжнародні контракти та новітні технології. Це ще й господарська діяльність та, буквально, наведення порядку на підприємствах. Минулі два роки ми активно працювали над тим, щоб очистити територію навколо наших ПСГ від «спадку», що накопичувався там десятиліттями. Перший етап цього процесу продаж металобрухту та старих труб уже приніс компанії десятки мільйонів гривень. Тож роботу у цьому напрямку однозначно продовжимо і у 2022-му», відзначив Сергій Перелома, т.в.о. генерального директора Укртрансгазу.


Поділитися