Укртрансгаз посилює заходи з перевірки замовників послуг ПСГ за міжнародними стандартами

Укртрансгаз посилює заходи щодо перевірки замовників послуг зі зберігання газу та запроваджує міжнародний стандарт KYC (Know your customer – Знай свого клієнта).  Перевірка KYC включає комплекс заходів, зокрема встановлення учасників і кінцевого бенефіціарного власника (-ів) контрагента, а також перевірку щодо застосування санкцій до контрагента, його учасників і кінцевих бенефіціарних власників.

Клієнти, які мають намір укласти з компанією договір на надання послуг зі зберігання (закачування, відбору) природного  газу, мають заповнити спеціальний опитувальник контрагента KYC. В ньому необхідно зазначити належність до промислово-фінансової групи, учасників і кінцевих бенефіціарних власників контрагента та відомості про структуру власності контрагента.

Сьогодні замовниками послуг зі зберігання газу є 790 компаній, 80 з яких - іноземні трейдери. При цьому кількість замовників постійно збільшується.

Запровадження нових європейських стандартів в роботі дасть змогу підвищити довіру до діяльності оператора газосховищ України як з боку існуючих клієнтів, так і потенційних, та сприятиме побудові міцних стосунків з можливими інвесторами та партнерами.

 «Як оператор газосховищ України ми постійно вдосконалюємо нашу роботу з клієнтами – розробляємо нові послуги, розширюємо функціонал клієнтської ІТ-платформи, покращуємо внутрішні процеси. Використання стандарту KYC – наш наступний крок в цьому напрямку. Він робить процес взаємодії між оператором та клієнтами ще більш прозорим та структурованим», – зазначає т.в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома.


Поділитися