Укртрансгаз закупив запчастини для ремонту об’єктів ГТС на 4 млн євро

Укртрансгаз завершив тендер на закупівлю запчастин до імпортних газоперекачувальних агрегатів на суму 4,19 млн євро. Обладнання виробництва «Nuovo Pignone S.r.l.», що входить до групи Baker Hughes (США), буде використовуватися для виконання ремонтів двигунів за укладеними контрактами між АТ «Укртрансгаз» та ТОВ «Оператор ГТС України». Зокрема, для поточного ремонту двигунів газоперекачувальних агрегатів (ГПА) ГТК-10I и ГТК-25I, що встановлено на компресорних станціях магістральних газопроводів «Союз» та «Уренгой – Помари – Ужгород».

 

За результатами тендеру постачальником запасних частин обрано компанію «KTS Engineering s.r.o.» (Словаччина). Комплексні роботи з поточного ремонту виконає сервісна філія Укртрансгазу – ВРТП «Укргазенергосервіс».

 

Результати тендеру доводять прозорість закупівельних процесів в Укртрансгазі. Зокрема, ціна на аналогічні найменування товару є нижчою порівняно з останніми закупівлями, що проводилися у 2012-2013 рр. В Україні та країнах СНД необхідні запчастини для таких типів газотурбінних двигунів не виробляють.

 

Участь у тендері нових компаній, які мають необхідний досвід постачання запчастин до ГПА, але раніше не працювали на українському ринку, відображає нову закупівельну політику компанії. А саме – вийти на безпосередніх виробників запасних частин або їхніх офіційних представників, які гарантуватимуть постачання якісної продукції у визначені строки та за конкурентною ціною. Чіткі вимоги до учасників в тендерній документації дали змогу уникнути участі в торгах фірм-посередників, які постачають продукцію сумнівного походження та за завищеними цінами. Більш того, технічне завдання для тендеру формувалося таким чином, щоб забезпечити комплектність поставки і гарантувати, що всі необхідні частини перед початком проведення ремонту є в наявності.

 

Проекти поточного ремонту обладнання компресорних станцій, для яких виконувалася закупівля, є яскравим прикладом взаємовигідної співпраці Укртрансгазу та незалежного Оператора ГТС України після завершення анбандлінгу. Філія ВРТП «Укргазенергосервіс» Укртрансгазу, яка є підрядником у проведенні робіт, володіє унікальною експертизою щодо комплексного сервісного технічного обслуговування та ремонту обладнання об’єктів газотранспортної галузі. Успішне виконання цих робіт дасть можливість Укртрансгазу виконати договори на загальну суму 288 млн грн. Оператор ГТС України отримає, в свою чергу, якісний ремонт обладнання, що забезпечить безперервність газопостачання на транзитних газопроводах.

 

 


Поділитися