Укртрансгаз вже виконав 65% робіт з підготовки ГТС до опалювального сезону

До початку нового опалювального сезону залишилось ще 2,5 місяці. Його проходження може ускладнитися повною зупинкою Газпромом транзиту газу територією України з 1 січня 2020 року. Оператор ГТС продовжує активно готуватись до стабільного проходження наступної зими. Відтепер щотижнево будемо інформувати про стан підготовки.

 

08 серпня 2019 року, м. Київ Укртрансгаз вже виконав 65% робіт з ремонту і модернізації об’єктів ГТС України в рамках реалізації плану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020.

 

Комплексна технічна підготовка ГТС до зими включає в себе як виконання поточних виробничих програм з діагностики, ремонтів та капітального будівництва, так і проведення комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт (ППР).

 

Станом на сьогодні завершено 8 з 13 комплексів ППР згідно з графіком на 2019 рік, попередньо узгодженим з ПАТ“Газпром” та операторами ГТС сусідніх країн. Виконання комплексу ППР №6 перенесено на вересень-жовтень. В цілому, ремонтні та профілактичні роботи були проведені на 27 компресорних станціях, що забезпечують транспортування газу основними магістральними газопроводами, в тому числі УПУ, Прогрес, Союз та інші.

 

За травень-липень 2019 року відповідно до графіків виконання виробничих програм було обстежено 113,2 км трубопроводів, здійснено капітальний ремонт 8,3 км магістральних газогонів та 7 газоперекачувальних агрегатів, а також відновлено 2679 км ліній зв’язку та 15 км ліній електропередач на об’єктах ГТС.

 

 


Поділитися