Укртрансгаз отримав підтвердження з ДФС щодо правомірності односторонніх актів та податкового кредиту

15 липня 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз отримав від Державної фіскальної служби податкову консультацію щодо порядку віднесення до податкового кредиту сум ПДВ за податковою накладною, складеною за операцією купівлі/продажу природного газу в обсягах щодобових небалансів.

 

ДФС підтвердила, що односторонній акт, який складається Оператором ГТС для врегулювання щодобових небалансів, засвідчує факт здійснення господарської операції. Разом з цим, ДФС вказала, що податкова накладна, складена постачальником та зареєстрована в ЄРПН за фактом здійснення такої господарської операції і оформлена одностороннім актом Оператора ГТС, – є  підставою для включення АТ «Укртрансгаз» сум ПДВ, зазначених у такій податковій накладній, до складу податкового кредиту.

 

Укртрансгаз готовий провести для замовників послуг тренінг з роз’ясненнями щодо складання такого одностороннього акту та документального оформлення операцій. Для цього учасникам (одна особа від однієї компанії) необхідно зареєструватися через відповідну опцію в особистому кабінеті в Інформаційній платформі. Реєстрація на захід буде відкрита до 16:00 години 19 липня, після чого Укртрансгаз анонсує тренінг на власному сайті в розділі Новини.

 

Нагадаємо, раніше Укртрансгаз отримав від Державної фіскальної служби податкову консультацію від 28.03.2010 року щодо операцій, зважаючи на виникнення добових небалансів. Тоді на основі консультації, Оператор ГТС розробив Акт врегулювання щодобових небалансів за газовий місяць


Поділитися