Перші результати роботи ринку газу України в режимі добового балансування

06 березня 2019 року, м. Київ – За підсумками 1-5 березня, перших п'яти днів роботи ринку газу в режимі добового балансування, загальна середньодобова передача газу у мережі 44 операторів ГРМ склала 106 млн куб. м природного газу.

 

Станом на сьогоднішній ранок в Інформаційній платформі було подано 2792 номінацій/реномінації, з них 308 від ПСО-постачальників. З 1 березня середньодобова кількість активних постачальників в комерційному сегменті ринку склала 220 компаній, та на умовах ПСО – 40.

 

На даний момент кількість всіх зареєстрованих постачальниками споживачів газу в Україні - 12,5 млн. Споживачів без постачальника, які були віднесені до Реєстру на відключення, - 26690.

 

Зазначимо, що 4 березня в київському офісі European Business Association (EBA) відбулась робоча зустріч щодо запуску добового балансування, під час якої учасники ринку позитивно оцінили роботу команди Укртрансгазу та подякували за відкритість і готовність служби підтримки оперативно надавати всю необхідну консультаційну та технічну допомогу при роботі з Інформаційною платформою.

 

 


Поділитися