Укртрансгаз запустив лічильник поданих номінацій в інформаційній платформі добового балансування

27 лютого 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз розпочав в режимі реального часу публікацію кількості номінацій, поданих в Інформаційній платформі (ІП). Це є продовженням системної ініціативи із забезпечення прозорості діяльності Укртрансгазу та черговим кроком підтримки процесу переходу ринку газу на добове балансування з 1 березня.

 

Таке інформаційне табло дає можливість всім зацікавленим учасникам слідкувати за станом готовності ринку до роботи в режимі добового балансування з 1 березня. Кожної години на сайті автоматично оновлюються такі показники, як загальна кількість створених в ІП номінацій, кількість поданих комерційних номінацій та кількість поданих ПСО-номінацій. 

 

«Відкритість та прозорість діяльності Укртрансгазу -- це один із наших основних пріоритетів у взаємодії з усіма зацікавленими сторонами на ринку природного газу. Тому ми й надалі будемо публікувати більше відкритих даних, запускатимемо нові онлайн-сервіси, створюватимемо якісний доступ до оперативної та архівної інформації. Із запланованих проектів на найближчий час – аналітична система для роботи з агрегованими даними Інформаційної платформи, а також персональні веб-кабінети для всіх споживачів газу в Україні», - зазначила член правління Укртрансгазу Тетяна Федорова.

 

Раніше Укртрансгаз запустив онлайн-сервіс перевірки наявності постачальника по ЕІС-коду. За перші 4 дні ним скористалося більше 10 000 українських споживачів газу. Також оператор ГТС організував автоматичне розміщення статистики щодо оновлення реєстрів споживачів.

 

На сайті Укртрансгазу створено спеціальну сторінку, на якій агрегується вся оперативна інформація щодо роботи Інформаційної платформи.


Поділитися