Нафтогаз активізує роботу з відокремлення оператора ГТС

НАК «Нафтогаз України» залучив консалтингову компанію PricewaterhouseCoopers до підтримки роботи з трансформації АТ «Укртрансгаз» та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи (ГТС). Консультанти розпочали роботу по трьох ключових напрямах:

 

1) Ідентифікація та підготовка до передачі ПАТ «Магістральні газопроводи України» газотранспортних активів АТ «Укртрансгаз», які не беруть участі в діяльності з транзиту природного газу. При цьому мають задовольнятися наступні критерії: (a) передача таких активів не ставить під загрозу діяльність з транзиту природного газу або виконання будь-яких зобов’язань по транзитному контракту з ПАТ «Газпром» (б) така передача активів відповідає всім регуляторним та законодавчим нормам та в) розділення не становитиме ризиків для подальшої фінансової сталості обох операторів.

 

2) Розробка плану оптимізації та передачі активів та функцій у філію «ОГТС» АТ «Укртрансгаз» та плану виділення філії «ОГТС» у окрему юридичну особу в складі НАК «Нафтогаз України».

 

3) Проведення пілотного проекту з оптимізації та передачі окремих функцій у філію «ОГТС».

 

Базуючись на результатах проекту, НАК «Нафтогаз України» розпочне процес подальшої оптимізації АТ «Укртрансгаз» та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи після 2019 року.

 


Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»

Поділитися