Укртрансгаз продовжує трансформацію до системи електронних закупівель ProZorro

28 квітня 2016 року, м. Київ — В Укртрансгазі було проведено семінар-нараду щодо впровадження принципів здійснення публічних закупівель, в якій взяли участь близько 100 співробітників ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» з різних регіонів України, серед яких: заступники директорів філій, голови та секретарі тендерних комітетів, керівники відділів/секторів загальногосподарського та матеріально-технічного забезпечення, інші фахівці, задіяні в роботі у сфері публічних закупівель.

 

Метою семінару було обговорення проблемних питань під час впровадження електронних закупівель, питання доступу до інформації, забезпечення консультаціями співробітників, надання необхідних роз`яснень та обмін досвідом з питань впровадження електронних закупівель у ПАТ «УКРТРАНСГАЗ».  

 

«Нині вже укладені договори про співпрацю з трьома акредитованими майданчиками електронних закупівель— zakupki.prom.uadzo.com.uasmarttender.biz, також розроблені та затверджені всі необхідні регламентуючі документи для впровадження системи електронних закупівель в нашій компанії» — зазначив у своєму вступному слові начальник управління із закупівель товарів, робіт та послуг, голова тендерного комітету ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» Олексій Шушура.

 

Перед учасниками наради виступали та відповідали на запитання запрошені колеги: Надія Бігун, заступник генерального директора ДП «Зовнішторгвидав України» (Вісник державних закупівель, ProZorro), а також представники майданчика електронних закупівель smarttender.biz — Сергій Сагун (заступник керівника проекту) та Юлія Дейнеко (керівник напрямку з публічних закупівель).

 

Виступ Надії Бігун викликав велику зацікавленість у присутніх та спровокував багато цікавих питань щодо дій у відношенні до потенційно недобросовісних учасників аукціонів, електронної банківської гарантії, необхідності та доцільності зберігання закупівельної документації додатково в друкованому варіанті та ін.

 

 

Найбільш активними були співробітники філій «Управління «УКРГАЗТЕХЗВ`ЯЗОК» та «Агрогаз». Їхні запитання стосувались особливостей проведення мультилотових закупівель, внесення змін до тендерної документації, розміщення змін до договору в  електронній системі закупівель.

 

В другій частині семінару Сергій Сагун та Юлія Дейнеко презентували можливості в режимі реального часу (на окремих прикладах) майданчика smarttender.biz та електронної системи закупівель Prozorro, а також продемонстрували їхню функціональність.

 

Нагадаємо, що більш детально про закупівельні процедури Товариства в електронній системі закупівель Prozorro можна ознайомитись в інтерв'ю з директором виконавчим ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Андрієм Соломоном.

 


Поділитися