Президент Укртрансгазу Ігор Прокопів взяв участь в Міжнародній енергетичній конференції

25 червня 2015 року, м. Київ – Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів взяв участь в Міжнародній енергетичній конференції, яка проходить сього в м. Києві, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою оператора вітчизняної газотранспортної системи.

В ході конференції розглядались питання перспективи розвитку газотранспортної інфраструктури Центральної та Східної Європи.

Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів ознайомив присутніх з процесами інтеграції української ГТС у європейський газовий ринок, зокрема розповів про будівництво інтерконнектору між Польщею і Україною та майбутній кодекс газотранспортних мереж.

«Оператор української ГТС в найближчому майбутньому буде працювати у відповідності з європейськими правилами, які передбачені в ряді Регламентів ЄС», - зазначив Ігор Прокопів.

Розглядаючи питання альтернативних маршрутів поставок блакитного палив на європейський газовий ринок, Президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар акцентував увагу, - «Від добра добра не шукають. Самий надійний маршрут поставок газу в Європи існує - це українська ГТС, це підтверджують останні півтора роки, в умовах інтенсивних бойових дій, ні на секунду не перервався транзит в Європу!».

В рамках конференції відбулась прес-конференція, на якій Президент ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів, спілкуючись з представниками засобів масової інформації, розповів про поточний стан роботи газотранспортної системи.


Поділитися