Укртрансгаз залишається надійним партнером для енергокомпаній, які зберігають газ в Україні

За офіційною інформацією Збройних сил України, у неділю вранці 24 березня 2024 року під час ворожого обстрілу було знищено 43 повітряні цілі по всій території України: 18 ракет і 25 ударних безпілотників. Попри успішність дій української ППО, кілька цілей все ж влучили в енергетичну інфраструктуру.

Критичні пошкодження відсутні. Ми продовжуємо відбір газу та приймаємо заявки на резервування потужностей. Одразу після атаки ворога ми запровадили План реагування на надзвичайні ситуації. Тимчасово було призупинено відбір газу з газосховища, яке зазнало пошкоджень, до оцінки збитків. При цьому обмеження відбору ми компенсували запасами, що зберігаються в інших підземних сховищах газу.

Минулої доби ми повністю локалізували наслідки атаки та розпочали ремонтні роботи. У зв’язку з їх проведенням до завершення ремонту спостерігатиметься незначне зниження потужностей відбору. Наразі сховище пропонує щоденну ємність для резервування 73,8 млн кубометрів порівняно з 78 млн кубометрів до атаки. Укртрансгаз має достатньо резервних потужностей для забезпечення процесів як закачування, так і відбору.

Технічні можливості для закачування не змінюються. Укртрансгаз володіє достатніми ресурсами, як технічними, так і людськими, для проведення ремонтних робіт, зокрема із залученням наших філії.

 

 


Поділитися