Українські ПСГ пройдуть ще одну незалежну експертизу

АТ «Укртрансгаз» та Оператор ГТС України проведуть чергові стрес-тести, що мають підтвердити надійність газотранспортної системи та підземних сховищ для роботи в умовах обстрілів і припинення транзиту російського газу.

Такі ж випробування проводились у 2023 році. Їхні позитивні висновки допомогли заохотити більшу кількість іноземних трейдерів зберігати газ саме в українських ПСГ.

Підготовку вже розпочато. Це дійсно важливо, адже допомагає зберегти та підтримати довіру наших партнерів, заохотити їх зберігати більше газу в наших сховищах. Підготовка та проведення стрес-тестів відбуватимуться у чотири етапи. Результати будуть оприлюднені до початку сезону закачування – наприкінці квітня. Дякуємо Міненерго, команді Укртрансгазу, а також партнерам, завдяки яким проведення цих тестів стало можливим», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

«Це не тільки збільшило довіру партнерів, але і забезпечило реалізацію взаємовигідної співпраці, яка посилила енергетичну безпеку України та всього європейського континенту», – прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

Стрес-тест газової інфраструктури 2024 року буде змодельовано та здійснено робочою групою у складі та за сприяння USAID – Проекту енергетичної безпеки, Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Генерального директорату «Joint Research Centre» Європейської комісії, міжнародних технічних експертів та відповідно ОГТСУ, НАК «Нафтогаз України» та Укртрансгазу.

Нагадуємо, що Укртрансгаз став другим у Європі оператором газосховищ, що успішно пройшов сертифікацію відповідно до нових правил ЄС.

Минулого року іноземні трейдери та енергетичні компанії зберігали в українських ПСГ 2,5 млрд куб. м газу. Цьогоріч Група Нафтогаз прагне збільшити цей обсяг до 4 млрд куб. м.

Укртрансгаз - Оператор газосховищ України та Оператор ГТС України готуються до стрес-тестів, що підтвердять надійність їхньої роботи.

Результати оприлюднять наприкінці квітня.

Такі ж випробування проводились у 2023 році. Їхні позитивні висновки допомогли заохотити більшу кількість іноземних трейдерів зберігати газ саме в українських ПСГ.

Дякуємо Міністерство енергетики України, а також партнерам, завдяки яким проведення цих тестів стало можливим.

Деталі тут: cutt.ly/6wBDoYPE.

 

 


Поділитися