Оператор газосховищ розширює функціонал Інформаційної платформи

Кількість клієнтів-замовників послуг, що зберігають свій газ в українських підземних сховищах, неухильно зростає. На сьогодні це близько 880 компаній, із них – майже 100 компаній-резидентів інших країн.

Тому задача Оператора газосховищ – максимально автоматизувати та спростити процес адміністрування зберігання природного газу. Відтак, удосконалення та розширення функціоналу Інформаційної платформи є одним із ключових пріоритетів Оператора.

Сьогодні раді повідомити Вам про 3 нові функціональності І-платформи, які Оператор успішно запровадив на початку цього року.

  • Реалізація фінансового блоку;
  • Удосконалення процесу оформлення додаткових митних декларацій;
  • Автоматизація ведення окремого обліку газу під різними митними режимами.

Із січня 2021 року Оператор газосховищ України реалізував нову функціональну можливість для перенесення авансових платежів, сплачених за послуги зберігання. На І-платформі в особистому кабінеті Замовник послуг має можливість самостійно керувати своїми коштами, переносити аванси з однієї послуги в оплату за іншу. Про результати перенесення таких авансів система інформує Замовника послуг в автоматичному режимі.

Наступним досягненням стало розширення функціоналу подання заявок на додаткові митні декларації. Дана функція стала доступною в особистому кабінеті замовника послуг І-платформи вже з березня цього року та реалізована в частині автоматизованого вибору номерів відповідних періодичних та додаткових митних декларацій із застосуванням розрахунку декларованих обсягів газу.

Ще одним покращенням стало запровадження в березні 2021 року автоматизації ведення окремого обліку газу, що знаходиться в ПСГ під різними митними режимами. В рамках даної функції проведено диференціацію по партіям у режимі звичайного митного складу та шорт-хол, що, у свою чергу, надає можливість Клієнту відслідковувати свої партії газу та залишок по ним у більш зручний спосіб.

Сподіваємось, новий функціонал зробить нашу з Вами співпрацю комфортнішою та ефективнішою. Разом з тим, команда комерційного департаменту АТ «Укртрансгаз» і надалі продовжить роботу над удосконаленням бізнес-процесів Оператора газосховищ.


Поділитися