Клієнти Укртрансгазу зможуть відстежувати вільні потужності українських ПСГ онлайн

З серпня 2020 року Укртрансгаз як оператор ПСГ України почав щодобово оприлюднювати актуальну інформацію про вільні потужності газосховищ на сайті. Крім того, в Інформаційній платформі оператора газосховищ додано функцію з моніторингу вільної потужності закачування та відбору природного газу на поточну та наступну добу. Таким чином Укртрансгаз підвищує прозорість процесів управління газосховищами відповідно до міжнародних стандартів.

 

Завдяки новому сервісу замовники послуг зберігання газу – а на сьогодні це 700 українських та 72 іноземні компанії – можуть в особистому кабінеті бачити уточнену інформацію про вільні потужності закачування та відбору газу 24/7. Така інформація оновлюється щоразу після завершення процедури розгляду номінацій/реномінацій, що дає змогу клієнтам оперативно планувати власні бізнес-процеси, пов’язані зі зберіганням газу, реагувати на ринкові зміни, балансувати.

 

Запроваджений Укртрансгазом моніторинг вільної потужності не вимагається українським Кодексом газосховищ, але відповідає стандартам роботи інформаційних ресурсів більшості операторів зберігання газу в ЄС.

 

Нагадаємо, що наповнення українських газосховищ цього року відбувається рекордними темпами: станом на 13 серпня 2020 р. Укртрансгаз закачує понад 100 млн куб. м газу на добу, обсяг газу в ПСГ вже перевищив 23 млрд куб. м. Очікується, що цей сезон закачування стане найпродуктивнішим за всю історію незалежної України.


Поділитися