Укртрансгаз звернувся до РНБО через арешти всіх рахунків та активів підприємства

05 лютого 2020 року, м. Київ – АТ «Укртрансгаз» звернувся до РНБО з приводу арештів всіх рахунків та активів підприємства, які унеможливлюють його сталу роботу та спричиняють ризики безпечному функціонуванню газотранспортної системи держави. Після виділення діяльності з транспортування газу в юридично відокремлену компанію ТОВ «Оператор ГТС України», робота Укртрансгазу серйозно ускладнилася через активізацію неправомірних дій третіх осіб щодо протиправного заволодіння майном Укртрансгазу.

Наразі найбільш масштабною є вимога 2 336 млн грн на користь ТОВ «Фінансова компанія «Фін – Інвест». Укртрансгаз розцінює судове рішення, за яким відкрито виконавче провадження, як неправомірне, а дії позивача – такими, що можуть мати ознаки шахрайства. Проте арешт приватним виконавцем рахунків підприємства вже призвів до втрати 50,3 млн грн.

Арешти всіх рахунків підприємства, його рухомого та нерухомого майна ставлять під загрозу забезпечення надійного функціонування підземних газосховищ в розпал опалювального сезону. Крім того, згідно укладених договорів з ТОВ «Оператор ГТС України», структурні підрозділи Укртрансгазу надають послуги ремонту та технічного обслуговування магістральних газопроводів, обладнання газоперекачувальних агрегатів, тощо. Неправомірні дії з блокування діяльності підприємства, яке включено до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, ставлять під загрозу енергетичну безпеку України та можуть призвести до непередбачуваних техногенних наслідків.

У зв’язку з цим Укртрансгаз звертається до РНБО з проханням захистити права підприємства та не допустити незаконного виведення грошових коштів та відчуження майна.


Поділитися