Укртрансгаз перевірив всі прикордонні газовимірювальні станції, окрім російської «Суджи»

08 листопада 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз виконав щорічну перевірку усіх прикордонних газовимірювальних станцій та пунктів вимірювання витрати газу на вході та виході до/з газотранспортної системи України у 2019 році, окрім російська ГВС «Суджа».

 

Проведені інспекції підтвердили, що визначення кількості та фізико-хімічних показників природного газу на прикордонних газовимірювальних станціях та пунктах вимірювання витрат газу проводиться у відповідності до умов діючих контрактів та угод про підключення.  

 

Остання станція, яку залишилося перевірити, – російська ГВС «Суджа», яка розташована на кордоні між Сумською областю (Україна) та Курською областю (Росія). Спочатку російський Газпром запропонував провести перевірку у період з 11 по 15 листопада, але потім повідомив, що не зможе прийняти українську делегацію у зазначений період й пообіцяв запропонувати нові дати. Українська сторона розраховує й наполягає на проведенні перевірки ГВС «Суджа» у цьому році. 

 

Довідково:

Оператор ГТС України взаємодіє з сімома суміжними операторами ГТС – у Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії, Молдові, Білорусі та Росії. Усього український оператор ГТС має 24 міждержавні точки з’єднання. Із них 10 знаходяться на території України та 14 – на територіях суміжних держав. Кожен рік або кожні два роки (відповідно до контрактів) оператор ГТС України здійснює перевірку кожної газовимірювальної станції на точках міждержавного з’єднання разом із представниками суміжного оператора ГТС – не залежно від того, на чиїй території розташована така станція. Перевірка ГВС дозволяє обом сторонам впевнитися, що обладнання суміжних операторів ГТС справне і прилади обліку на вході/виході газотранспортної  системи коректно рахують обсяги газу, що транспортується.

 


Поділитися