В українських ПСГ накопичено рекордні 20 млрд кубометрів газу

24 вересня 2019 року, м. Київ – В підземних газосховищах Укртрансгазу вже накопичено 20,0 млрд куб. м газу в поточному році. Це на 26%, або на 4,1 млрд куб. м, більше ніж торік. І ще цей показник  – історичний максимум запасів газу у ПСГ за останні дев’ять років.

 

У зв'язку із досягенням розрахункових обсягів припинено закачування блакитного палива на шести (з десяти) ПСГ. Наразі нарощування запасів в газосховищах продовжується, природній газ закачується до Більче-Волицького, Угерського, Дашавського та Богородчанського ПСГ в режимі 65 млн кубометрів на добу.

 

Зараз вже більше 288 компаній активно користуються послугами Укртрансгазу по зберіганню обсягів газу в ПСГ, з них 32 трейдери зберігають 6,7 млрд куб м газу в режимі «митного складу».

 

Такі запаси газу в ПСГ, а також обсяги власного видобутку українського газу та імпорту з країн Євросоюзу дозволяють наразі стверджувати, що  Україна готова до стабільного проходження опалювального сезону 2019/2020.

 

Комплексна підготовка ГТС до зими включає в себе як технічне забезпечення процесу закачування природного газу до ПСГ, так і виконання поточних виробничих програм та проведення комплексів планово-профілактичних та ремонтних робіт (ППР). На початок вересня Укртрансгаз виконав більше 85% робіт з ремонту і модернізації об’єктів ГТС України в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду 2019/2020.

 

 

 


Поділитися