Укртрансгаз готує КС Комарно для роботи у реверсному режимі 

13 вересня 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз продовжує активно готувати об’єкти ГТС до роботи у реверсному режимі в рамках підготовки до опалювального сезону 2019/2020.

 

Триває капітальний ремонт КС «Комарно», що розташована у Львівській області і задіяна у транспортуванні газу через кордон Україна – Польща. Модернізація станції дозволить суттєво підвищити маневреність та надійність функціонування ГТС у разі припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року. Робота станції забезпечить створення додаткової гарантованої потужності імпорту природного газу та його постачання споживачам України взимку, а також закачування в підземні сховища газу на збереження в літній період. Проектна потужність модернізованої ділянки складатиме 15 млн куб. м на добу в аверсному режимі та 18 млн куб. м на добу в реверсному режимі з Польщі.

 

Головне завдання капітального ремонту на станції полягає у підключенні нової технологічної ділянки трубопроводу-перемички довжиною в 420 м, що дозволить виконувати реверс на магістральному газопроводі «Комарно-Держкордон Ду700». Наразі хід виконання ремонтних робіт на об’єкті становить близько 50%. Завершити ремонт планується до кінця жовтня 2019 року.


Поділитися