Німецька RWE почала співпрацювати з Оператором ГТС та Оператором ПСГ України

05 серпня 2019 року, м. Київ – В липні ключовий гравець європейського ринку газу – німецька компанія RWE – вперше скористалася послугою зберігання газу в режимі «митний склад» на території України. До цього операції продажу газу цим трейдером здійснювалися виключно на західному кордоні України.

 

Перемовини щодо можливостей використання українських підземних сховищ з провідним європейським трейдером тривали декілька років. За словами представника компанії Дитріха Хоффманна: «Раніше RWE працювала тільки на кордоні України, а тепер ми можемо також використовувати українські газові сховища. На сьогодні RWE вже здійснив операції з ввезення і вивезення газу на територію України, у тому числі і в ПСГ в режимі «митний склад».

 

Директор Оператора ПСГ Богдан Максимчук наголосив: «Ми довго працювали, аби завоювати довіру постачальників, і задоволені досягнутими результатами. Провідні європейські трейдери вже активно співпрацюють з оператором ГТС та ПСГ на прозорих та конкурентних умовах, які базуються на європейському законодавстві. Будемо продовжувати розвивати сервіси для зручності та вигоди наших клієнтів. І черговим кроком, який зробить українські газосховища ще більш затребуваними у європейських гравців, стане введення послуги транспортування на короткі відстані – «short-haul services».

 

Про RWE

Німецька енергетична компанія, що базується в м. Ессен, Німеччина. Сьогодні вона є постачальником для більше ніж 20 мільйонів споживачів електроенергії та 10 мільйонів споживачів газу у Європі. RWE є другим за величиною виробником електроенергії в Німеччині. Більше про компанію https://news.rwe.com/en/


Поділитися