Укртрансгаз повідомляє про ліквідацію надзвичайної ситуації на ГТС

31 липня 2019 року, м. Київ – Відповідно до рішення комісії з питань надзвичайних ситуацій, Укртрансгаз надіслав повідомлення ДСНС України про ліквідацію на об’єктах газотранспортної системи надзвичайної ситуації, яка була оголошена 20 червня і класифікована відомством як техногенна НС державного рівня.

 

Вирішити ситуацію вдалось завдяки підписаному договору між Укртрансгазом і НАК «Нафтогаз України» на термінову поставку 440 млн кубометрів газу для ВТВ Оператора ГТС загальною вартістю 2,96 млрд грн. з відстрочкою платежу ‪до 29 лютого 2020 року.

 

Проте важливо зауважити, що надзвичайна ситуація може повторитись вже за місяць, оскільки законтрактованого обсягу газу вистачить орієнтовно до початку вересня. Адже причина її виникнення - критичний фінансовий стан Укртрансгазу - залишається не вирішеною і потребує негайного врегулювання з боку НКРЕКП та Уряду.

 

Нагадаємо, що дефіцит коштів Укртрансгазу спричинений встановленням економічно необґрунтованих тарифів та ігноруванням Регулятором (НКРЕКП) несанкціонованих відборів облгазами природного газу з ГТС. Як наслідок – Оператор ГТС не має можливості розраховуватися за своїми зобов’язаннями з постачальниками паливного газу, підрядниками та замовниками послуг транспортування газу.

 


Поділитися