Укртрансгаз домовився з Трафігура Юкрейн про погашення заборгованості

25 липня 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз домовився з ТОВ «Трафігура Юкрейн» про погашення заборгованості на суму 1,06 млрд грн. Угода передбачає повну оплату з боку Укртрансгазу до 09 серпня 2019 року за поставлений газ, а з боку «Трафігура Юкрейн» – скасування майнових та інших претензій.

 

Нагадаємо, що Укртрансгаз вже погасив борг на суму 1,47 млрд грн на виконання угоди щодо врегулювання взаємних зобов’язань з ТОВ «Еру Трейдінг». Також компанія уклала аналогічний договір на суму 293,7 млн грн з ТОВ «Акспо Україна» і до 31 липня 2019 року має здійснити виплати.

 

Наразі найбільша заборгованість  за поставлений природний газ цього року в Укртрансгазу сформована перед НАК «Нафтогаз України» – 1,96 млрд грн

 

Нагадаємо, що внаслідок дефіциту коштів Укртрансгазу, спричиненого встановленням економічно необґрунтованих тарифів для Оператора ГТС та ігноруванням Регулятором (НКРЕКП) несанкціонованих відборів облгазами природного газу з ГТС, – компанія не має можливості розраховуватися за своїми зобов’язаннями з постачальниками паливного газу, підрядниками та замовниками послуг транспортування газу.


Поділитися