Укртрансгаз підписуватиме з замовниками послуг Акт врегулювання щодобових небалансів за газовий місяць

08 квітня 2019 року, м. Київ – Укртрансгаз отримав від Державної фіскальної служби податкову консультацію щодо операцій, зважаючи на виникнення добових небалансів. Враховуючи роз’яснення ДФС, Укртрансгаз розробив Акт врегулювання щодобових небалансів за газовий місяць. Ним Оператор ГТС до 14 числа місяця, наступного за звітним, повідомляє замовника послуг про розмір грошових коштів, які підлягають виплаті.

 

В акті міститься інформація про щодобові обсяги небалансів, про метод визначення маржинальної ціни, а також ціни, за якими Оператор ГТС врегульовував щодобові небаланси (у розрізі кожної доби).

 

У разі виникнення у Замовника негативного добового небалансу Оператор ГТС здійснює продаж Замовнику, а Замовник купівлю в Оператора ГТС природного газу в обсягах негативного добового небалансу за ціною, яка встановлюється в розділі XIV Кодексу ГТС.

 

У разі виникнення у Замовника позитивного добового небалансу Оператор ГТС здійснює купівлю у Замовника, а Замовник продаж Оператору ГТС природного газу в обсягах позитивного  добового небалансу за ціною, яка встановлюється в розділі XIV Кодексу ГТС. У такому випадку Акт є також повідомленням про розмір грошових коштів, які підлягають виплаті замовнику.

 

Таким чином, звертаємо увагу замовників послуг, що до 14 квітня Оператор ГТС надасть такі акти за березень місяць. Просимо ознайомитися і у разі виникнення запитань зв'язатися з фахівцями коменційного департаменту Укртрансгазу для  уточнення інформації.


Поділитися