Створено філію «Оператор газосховищ України»

Укртрансгаз створює єдиний центр управління підземними газосховищами

 

02 листопада 2018 року, м.Київ – Відповідно до рішення акціонера №218 Укртрансгаз створив нову філію – «Оператор газосховищ України». Вона відповідатиме за надання послуг зі зберігання природного газу та забезпечення ефективної і безперебійної роботи 12 підземних газосховищ (ПСГ) України* загальною місткістю в 31 млрд куб м.

 

В Операторі газосховищ України будуть сконсолідовані всі активи, процеси та співробітники, які необхідні для надання послуг зберігання природного газу. Планується, що філія розпочне свою роботу в повному обсязі з 1 січня 2019 року. При цьому вона і надалі функціонуватиме як структура одиниця в складі Укртрансгазу, без виділення в окрему юридичну особу.

 

«Створення Оператора газосховищ України – послідовний крок до якісного завершення процесу анбандлінгу, в результаті якого Оператора ГТС України буде остаточно відділено від Укртрансгазу, після закінчення діючого транзитного контракту з Газпромом. Сьогодні роботу газосховищ координують управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз», «Львівтрансгаз», «Прикарпаттрансгаз» та «Харківтрансгаз» – філії Укртрансгазу, які в першу чергу відповідають за транспортування газу. Новостворений Оператор газосховищ України стане єдиним центром управління комплексом ПСГ в Україні та забезпечить його автономну роботу», - зазначає т.в.о. президента Укртрансгазу Андрій Хоменко. 

 

Наразі проводяться підготовчі роботи з юридичного та організаційного оформлення функціонування новоствореної філії, перерозподіл виробничих та бізнес-процесів, інвентаризація наявних активів та переведення в нову філію понад 1700 фахівців, які забезпечують роботу українських ПСГ.

 

* Станом на сьогодні Укртрансгаз експлуатує 11 ПСГ, на балансі також є ще 1 ПСГ, яке знаходиться на тимчасово непідконтрольній території (Луганська область).


Поділитися