Суд зобов’язав ОПЗ виплатити Укртрансгазу 441 млн грн

23 жовтня 2018 року, м. Київ – Господарський суд Одеської області задовольнив позов Укртрансгазу щодо стягнення з ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) заборгованості за балансування природнього газу за червень 2016 року. 

 

Сума задоволених вимог складає 440 990 320 грн. З них 434 040 986 грн – безпосередня сума боргу, інше – штрафні санкції. Це рішення суду винесено з врахуванням заяви Укртрансгазу про збільшення позовних вимог.

 

При цьому суд відмовився задовольнити зустрічний позов ОПЗ до Укртрансгазу щодо визнання договору транспортування природного газу недійсним.

 

Зазначимо, що на сьогодні ПАТ «Одеський припортовий завод» є найбільшим боржником Укртрансгазу серед промислових підприємств України.

 

Нагадаємо, що минулого тижня Господарський суд м. Києва зобов`язав ТОВ «Всеукраїнська енергетична компанія» (ВЕК), що постачало природній газ для ОПЗ на давальницьких умовах в січні-квітні 2018 року, сплатити Укртрансгазу заборгованість на суму понад 400 378 812 грн. В грудні 2017 року компанія ВЕК виграла конкурс на використання потужностей ОПЗ, проте не забезпечила завод достатнім обсягом природного газу.

 

Протягом 2018 року Укртрансгаз неодноразово звертався до правоохоронних органів та НКРЕКП з проханням звернути увагу на ситуацію, що спричинила накопичення боргів внаслідок діяльності Одеського припортового заводу.


Поділитися