Укртрансгаз проводить консультації  щодо нововведень Кодексу ГТС і інформаційної платформи добового балансування з учасниками ринку

27 вересня 2018 року, м. Київ – Укртрансгаз провів сьогодні тренінг для замовників послуг транспортування газу щодо змін Кодексу ГТС при переході на добове балансування в частині фінансового забезпечення. У ньому узяли участь понад 250 слухачів. Про це повідомляє Департамент корпоративних комунікацій компанії.


Навчальний захід охопив питання фінансового забезпечення й пов'язаних із ним торгових сповіщень, а також припинення, обмеження, відновлення транспортування природного газу – з огляду на внесені рішенням НКРЕКП від 25.09.2018 року зміни до Кодексу ГТС України.


Головним чином розглядалися загальні правила та особливості визначення розміру фінансового забезпечення і його форми, строк дії та наслідки його ненадання замовниками послуг транспортування газу.

 

Після презентації представники Укртрансгазу мали з слухачами заходу півторагодинну плідну сесію питань та відповідей. У більшості випадків учасники цікавилися технічними та законодавчими питаннями щодо номінацій і призначення платежів.

 

Окрім того, сьогодні ж ми презентували в офісі Американської торгівельної палати в Україні інформаційну платформу добового балансування. У зустрічі узяли участь також представники НКРЕКП та учасники ринку природного газу (зокрема, газові трейдери).

 

За результатами двох зазначених заходів було вирішено продовжити серію навчальних зустрічей з учасниками українського ринку природного газу з метою досягнення балансу інтересів представників галузі, обміну інформацією, пропозиціями, поглядами та консолідації зусиль.

 

 


Поділитися