Нафтогаз та МГУ презентували Дорожню карту відокремлення оператора ГТС до 1 січня 2020 року

Сьогодні наглядові ради НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) провели зустріч із зацікавленими сторонами для презентації Дорожньої карти процесу відокремлення оператора газотранспортної системи (ГТС) в Україні.

 

«Нафтогаз визначив проведення анбандлінгу своїм стратегічним пріоритетом. Успішний процес відокремлення оператора газотранспортної системи являє собою як формальну ціль, так і особисте прагнення вищого керівництва Нафтогазу, зокрема Андрія Коболєва», – зазначила Клер Споттісвуд, голова наглядової ради Нафтогазу.

 

«Завдяки меморандуму про взаєморозуміння ми знайшли спосіб працювати разом для того, щоб забезпечити Україну повністю функціональним та незалежним оператором ГТС. Ми поставили перед собою чіткі цілі та знаємо, хто відповідає за кожний крок в реалізації плану. Спільне пріоритетне завдання обох компаній полягає в тому, щоб забезпечити ефективну роботу системи та безпроблемний перехід функції оператора. Звичайно, в цьому процесі ми покладаємося на підтримку наших основних зовнішніх партнерів», – сказав Фабріс Нойлан, член наглядової ради МГУ.

 

«Анбандлінг – це проект, що має для нас велике значення, та обидві компанії – Нафтогаз і МГУ – рішуче налаштовані зробити все правильно. Я вважаю, що цей процес буде завершено, коли ми залучимо кваліфікованого міжнародного партнера. Таке партнерство надасть Україні змогу зберегти транзит російського газу та створити прозорий та конкурентний ринок», – підкреслив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

 

Нафтогаз та МГУ мають однакове бачення щодо виконання цього завдання. Обидві наглядові ради підписали Меморандум про взаєморозуміння, що встановлює нові рамки для ефективної співпраці. Дві компанії постійно співпрацюють для упорядкування підготовки та забезпечення поступового переходу.

 

Нафтогаз залучив до процесу досвідчених консультантів, які будуть займатися правничими, технічними та операційними аспектами анбандлінгу. Керівництво компанії забезпечує скоординовану роботу всіх сторін та своєчасну реалізацію всіх практичних кроків для створення повністю функціонального та відокремленого оператора ГТС в Україні до 1 січня 2020 року.

 

Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»


Поділитися