Наглядові ради Нафтогазу та МГУ домовилися про дорожню карту для відокремлення оператора ГТС України

Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» рада повідомити, що вона досягла згоди з наглядовою радою АТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) щодо дорожньої карти співробітництва з метою повного і прозорого відокремлення функції оператора ГТС в Україні.

 

«Це надзвичайно важлива віха, яка забезпечить виконання Україною регуляторних вимог ЄС, гарантуючи при цьому енергетичну безпеку та економічне процвітання України», зазначила голова наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд.

 

«Ми хотіли б подякувати Прем’єр-міністру Гройсману за лідерство уряду у цьому процесі, а також заступнику Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френку Феннону за його допомогу та підтримку під час нинішнього візиту до Києва, як і іншим представникам міжнародної спільноти за їхню підтримку та поради», додала очільниця наглядової ради Нафтогазу.

 

Згідно з узгодженим меморандумом про взаємопорозуміння, процес відокремлення функції оператора ГТС (анбандлінгу) має бути завершений на початку 2020 року, після того, як закінчиться дія чинного контракту на транзит газу з Газпромом.

  


Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»

Поділитися