Укртрансгаз висловлює подяку АМКУ за бажання глибоко вивчити питання зловживання монопольним становищем учасників газового ринку, які постачають газ населенню

26 червня 2018 року, м. Київ – Укртрансгаз висловлює подяку АМКУ за його безпосередню участь у протидії проявам можливих зловживань при постачанні природного газу під час виконання спеціальних обов`язків, покладених Постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі формування ринку природного газу» від 22.03.2017 року №187.

 

Така відповідальна позиція з боку АМКУ як незалежного державного органу у прагненні встановити об'єктивну оцінку взаємовідносин між державною компанією Укртрансгаз, що виступає оператором ГТС України, та приватними газозбутовими компаніями, – не може не викликати повагу та довіру. Сподіваємося, об'єктивне та неупереджене розслідування стане ще одним вагомим внеском в підтримку процесів реформування ринку природного газу.

 

Інформуємо, що АМКУ звернувся до Укртрансгаз з вимогами від 19.06 та 22.06.2018 про надання інформації та документів щодо виконання газозбутовими та іншими організаціями спеціальних обов`язків з постачання природного газу населенню. Вимоги спрямовані в рамках проведення розслідування за заявами постачальників природного газу, що здійснюють діяльність на ринку постачання природного газу, стосовно порушення законодавства про захист економічної конкуренції.


Поділитися