Щодо змін в керівництві Укртрансгазу

03 травня 2018, м.Київ – Наглядова рада НАК «Нафтогаз Україна» погодила призначення члена правління, віце-президента Андрія Хоменка на посаду тимчасово виконуючого обов’язки Президента ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» . З 27 квітня 2018 року, відповідно до рішення акціонера №182, він приступив до виконання службових обов’язків на цій посаді. Повноваження т.в.о. президента компанії Мирослава Химка припинені в зв`язку із закінченням терміну дії його контракту.

 

«Одним із ключових стратегічних пріоритетів Нафтогазу є забезпечення надійного і безперебійного функціонування української ГТС, її модернізація та інтеграція в європейську газотранспортну систему. Я висловлюю подяку Мирославу Химку за його високий професіоналізм, відданість справі та за значимий особистий внесок в досягнення енергонезалежності України», — прокоментував голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

 

Андрій Хоменко має значний досвід в корпоративному управлінні низки провідних енергетичних та машинобудівних підприємств.  Протягом останніх 5 років він: очолював ТОВ «Енерджи Стернард Індастриз», був радником гендиректора ПАТ «Сумське машинобудівне НВО» та представництва АТ «Група «Енергетичний стандарт», а також працював на посаді генерального директора ДП «НВК «Зоря-«Машпроект», продукція якого постачається, зокрема, для проектів модернізації об’єктів ГТС України. В грудні 2017 року Андрій Хоменко був обраний членом правління, віце-президентом ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» з питань закупівель, матеріально-технічного забезпечення та капітального будівництва.

 

«Добре усвідомлюю рівень відповідальності та складність завдань, які перед нами стоять в цей доленосний для української ГТС час. Готовий докласти максимум зусиль, управлінського досвіду та технічної експертизи, щоб зберегти високу надійність та забезпечити конкурентоздатність ГТС України і після 2019 року», — зазначив Андрій Хоменко.

 

Мирослав Химко має більше 40 років досвіду роботи в газотранспортній галузі. Останні 20 років займав вищі керівні посади в Укртрансгазі, з 2014 року —  перший віце-президент, член правління. З березня 2017 року рішенням акціонера НАК «Нафтогаз України» його було призначено тимчасово виконуючим обов`язки Президента товариства до погодження Наглядовою радою НАК «Нафтогаз Україна» кандидата на керівника Укртрансгазу.

 

«Мій контракт завершився ще в грудні, але була домовленість з керівництвом Нафтогазу, що до завершення опалювального сезону 2017/2018 я продовжу виконувати обов`язки керівника Укртрансгазу. Зрозуміло, що зміна керівництва в Укртрансгазі посередині сезону пікового споживання газу країною могла спровокувати додаткові ризики для роботи ГТС, — цього ми не могли собі дозволити. Отже, ми успішно пройшли цю зиму, незважаючи на всі складнощі та провокації Газпрому. За це я дякую особисто кожному співробітнику Укртрансгазу. Наразі є чіткий план подальших дій з розвитку української ГТС та забезпечення її ефективної роботи після закінчення контракту на транзит в 2019 році. Відповідно до нього ми повинні рухатися далі», — прокоментував Мирослав Химко.

 

 


Поділитися