Петро Порошенко: «Роботу ГТС України стабілізовано»

03 березня 2018 року, м. Київ – Станом на 10 ранку завдяки значному збільшенню обсягів імпорту блакитного палива з країн ЄС до 26,4 млн куб. м та скороченню споживання газу, Укртрансгазу вдалось повністю збалансувати роботу української газотранспортної системи, – повідомляє Департамент корпоративних комунікацій компанії.

 

Сьогодні Президент України Петро Порошенко під час робочої зустрічі в центральній диспетчерській оператора ГТС України подякував колективу ПАТ«УКРТРАНСГАЗ за злагоджену та професійну роботу в швидкому подолані кризової ситуації. Також Президент відзначив солідарність громадян, які підтримали ініціативу щодо зменшення споживання газу.

 

За останню добу завдяки спільним злагодженим діям Уряду, НАК «Нафтогаз України», ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» та українців вдалось знизити споживання газу по всіх регіонах країни в середньому на 14%.

 

Попри чергове пониження тиску Газпромом (до 49,8 кгс/см2 станом на 14:00) в магістральних газопроводах на вхідній точці ГВС «Суджа», оператор ГТС України забезпечує стабільне транспортування транзитних обсягів для європейських споживачів.  

 

«Україна, не дивлячись на складну ситуацію, в повному об’ємі забезпечує транзит газу до країн Європи. Ми продемонстрували, що ми надійний партнер, ми виконуємо наші зобов’язання і будемо робити так надалі» - зазначив Президент України Петро Порошенко.

 

Таким чином, критична ситуація в Україні, що виникла через недотримання Газпромом контрактів та невиконання рішення Стокгольмського арбітражу, наразі повністю врегульована.

 

Укртрансгаз регулярно інформує моніторингову місію Європейської Комісії щодо систематичного невиконання Газпромом технічних умов контракту на транзит.

 

 


Поділитися