Павел Станчак став Віце-Президентом Укртрансгазу

21 лютого 2018 року, м. Київ  – Павел Юзеф Станчак обраний членом Правління, Віце-Президентом Укртрансгазу строком на один рік відповідно до рішення акціонера № 142 від 06 листопада 2017 року. З ним вже підписано контракт і з минулого тижня він приступив до виконання обов’язків.

 

У зоні відповідальності  п. Станчака знаходиться: формування та реалізація довгострокових і короткострокових планів розвитку ПАТ «УКРТРАНСГАЗ», представлення Товариства у відносинах з органами державної влади та іншими урядовими структурами. Він відповідає за формування та реалізацію єдиної виробничо-технологічної, фінансово-економічної, правової, інвестиційної, науково-технічної, соціальної, кадрової, інформаційно-презентаційної, антикорупційної політики компанії.

Крім того, на нього покладено обов’язки з розвитку міжнародних відносин, інтегрування Укртрансгазу в  європейський енергетичний простір, пошук міжнародних партнерів, координацію підготовки проектів зовнішньоекономічних угод щодо транзиту і зберігання природного газу, організацію та контроль за їхнім виконанням, оформлення відповідних ліцензій та інші функціональні обов’язки.

 

«Для мене честь і приємність доєднатися до такого фахового і звитяжного колективу компанії, який завжди справлявся з найскладнішими викликами та забезпечував стабільність транспортування газу для внутрішніх та європейських споживачів. Сподіваюся, що мої знання та практичний досвід з проведення анбандлінгу газотранспортної системи Польщі будуть корисними, і разом нам вдасться реалізувати відокремлення та стале функціонування оператора ГТС України в найефективніший спосіб»,  – зауважив Павел Станчак.

 

Таким чином, до складу Правління Укртрансгазу входять: Мирослав ХИМКО, Павел СТАНЧАК, Сергій ОЛЕКСІЄНКО, Тетяна ФЕДОРОВА, Андрій ХОМЕНКО та Хюнчан КАН.

 

_________________________

 

Інформаційна довідка 

 

Пан Павел Юзеф Станчак має технічну та управлінську освіту, понад 25 років працює в галузі транспортування, розподілу та зберігання газу. У 2003-2004 роках в польській компанії PGNiG відповідав за відокремлення функції (unbundling) оператора газотранспортної системи та утворення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A.

 

Він народився у 1963 році, здобув інженерно-технічну освіту в Варшавському технологічному університеті та Головному торговельному інституті (Варшава). Отримав ступінь МВА у Бредфордському університеті та Академії Леона Козмінського (Варшава).

 

З 2004 до 2008 року працював на посаді технічного директора – члена правління оператора польської ГТС Gaz-System S.A, де відповідав за розробку та виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів та ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

 

Протягом останнiх п’яти рокiв Павел Станчак працював в компанії PGNiG Technologie S.A. (Кросно, Польща) на посадах: 2012-2014 - менеджер науково-дослiдного вiддiлення, 2014-2015 - менеджер проектiв для проектiв будiвництва, 2016 – липень 2017 – технiчний директор, член Правлiння.

 

 

 

 

Департамент корпоративних комунікацій

ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»

 

 


Поділитися