Укртрансгаз модернізує газовимірювальну станцію Берегово у співпраці з європейськими компаніями

15 лютого 2018 року, м. Київ – Інженери Укртрансгазу спільно з представниками суміжної газотранспортної системи FGSZ (Угорщина), контрагентом – Газпромом (Росія), виробниками лічильників з RMG Messtechnik (Німеччина) та співробітниками Укрметртестстандарту провели тестування нових ультразвукових лічильників газу на калібрувальному стенді FORCE Technology Laboratory у датському місті Вайені. Саме їх в рамках реконструкції встановлять на одному з виходів газотранспортної системи Українина  —  на газовимірювальній станції (ГВС) «Берегово», що розташована  на кордоні з Угорщиною, — повідомляє департамент корпоративних комунікацій ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

 

Модернізація станції розпочалася в 2017 році і буде завершена до кінця поточного року. Інвестиції в цей проект складають понад 190 млн грн власних коштів компанії.

 

 

Проектом реконструкції ГВС Берегово передбачається встановлення основної та дублюючої систем вимірювання об’єму газу на основі сучасних високоточних ультразвукових лічильників газу виробництва німецьких компаній Sick AG та RMG Messtechnik. Також для визначення фізико-хімічних показників природного газу будуть встановлені автоматичні потокові хроматографи (вимірюють компонентний склад газу) та гігрометри (визначають вологість газу).

 

Це дозволить підвищити точність та надійність визначення об’єму й фізико-хімічних показників природного газу як в об’ємних (кубометри), так і енергетичних одиницях, що відповідатиме пратиці європейських країн. А також, враховуючи обсяги транспортування блакитного палива на рік, це дасть можливість Укртрансгазу досягти значного економічного ефекту.

 

Нагадаємо, що впровадження європейських стандартів та запровадження найкращих світових технічних рішень в газотранспортній системі України – першочергова мета, яку ставить перед собою Укртрансгаз на найближчі роки.

 


Поділитися