Україна втричі збільшила темп заповнення газосховищ та накопичила 11 млрд м3 природного газу

За 20 днів червня 2017 року оператор української газотранспортної системи закачав 1 млрд м3 природного газу до підземних газосховищ, що на 65% перевищує показники червня минулого року, − повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

 

За оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» запас природного газу в газосховищах України досягнув позначки 11 млрд м3, що на 15% більше ніж рік тому.

 

З початку поточного року в підземні сховища газу було закачано втричі більше блакитного палива ніж за аналогічний період 2016 року, тобто 3,1 млрд м3.

 

З початку травня середній місячний обсяг закачування газу в ПСГ становить 1,6 млрд м3 блакитного палива при середньому добовому режимі закачування 50,1 млн м3.

 

Укртрансгаз технологічно може забезпечити закачування газу в газосховища на рівні 3 млрд м3  в місяць за умови наявності ресурсів газу.

 

Варто зазначити, що уже 573 дні Україна не імпортує газ з Росії, а закачування газу в ПСТ здійснюється за рахунок надходжень від вітчизняних газовидобувних підприємств та імпорту газу словацьким, польським та угорським газотранспортними коридорами.

 

Нагадаємо, що на початку червня у ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» на базі 10 газосховищ відкрито митний склад, що дасть можливість іноземним та українським трейдерам більше 1000 днів зберігати природний газ в українських ПСГ без розмитнення.

 

Детальніше з виробничими показниками функціонування газотранспортної системи можна ознайомитись на платформі прозорості ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися