Україна наростила темпи заповнення газосховищ

03 травня 2017 року, м. Київ Починаючи з травня Україна наростила темпи заповнення газосховищ, добовий режим закачування зріс у два рази до 42 мільйонів кубометрів, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

З початку поточного року в підземні сховища газу було закачано 0,6 млрд.куб.м блакитного палива, що у два рази більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Зокрема у квітні місяці газосховища поповнились на 0,43 млрд.кубометрів, що також у два рази більше за минулорічні показники.

Станом на сьогоднішній день у вітчизняних ПСГ зберігається 8,478 млрд.куб.м блакитного палива, а закачування відбувається на п’ятьох сховищах.

Водночас за інформацією центрального диспетчерського департаменту оператора газотранспортної системи за чотири місяці поточного загальне споживання України склало 14 мільярдів куб.м, що повністю відповідає показникам минулого року.

Нагадаємо, під час проходження поточного опалювального сезону із вітчизняних газосховищ було відібрано лише 6,7 млрд.куб.м блакитного палива, що на 21% менше за показники аналогічного періоду минулого року.

Детальніше з виробничими показниками функціонування газотранспортної системи можливо ознайомитись на платформі прозорості ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися