Київенерго знову залишає киян без гарячої води

 

31 травня 2017 р., м. Київ — Зменшення тиску газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які належать ПАТ «Київенерго», є результатом систематичних неплатежів за послуги транспортування газу ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

 

На сьогодні з урахуванням травня заборгованість зазначених підприємств ПАТ«Київенерго» перед Укртрансгазом становить 370 млн грн, в тому числі за постачання газу для виробництва електроенергії – 56 млн грн.

 

При цьому сумарна заборгованість всіх інших виробників теплової енергії України перед Укртрансгазом становить 705 млн грн. Тобто підприємства Київенерго сформували заборгованість перед Укртрансгазом, яка складає більше 52% заборгованості всіх тепловиробників України.

 

Укртрансгаз неодноразово звертався до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, КМДА, Київенерго з попередженнями щодо відключення київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 від газопостачання у випадку непогашеної заборгованості.

 

У той же час київська ТЕЦ-4 (обслуговує мешканців Дніпровського та Дарницького районів і належить ТОВ «Єврореконструкція»), яка працює в тих самих умовах, що і підприємства Київенерго, забезпечує рівень розрахунків з Укртрансгазом близько 95% і не відключає своїх абонентів від гарячого водопостачання.

 

Слід зазначити, що НАК «Нафтогаз України» повністю задовольнила заявки Київенерго, виділивши номінації на травень та першу декаду червня у розмірі 60,8 млн куб. м газу.

 

Замість своєчасної сплати за отримані послуги Київенерго намагається перетворити киян на заручників, які мають допомогти компанії не платити борги.

 

Київенерго шантажує не лише киян, а і Міністерство енергетики та вугільної промисловості, загрожуючи «не лише припиненням гарячого водопостачання більшої частини Києва, а і зниженням рівня напруги в електричних мережах».

 

Довідково: ТЕЦ-5 – одна з найбільших теплоелектроцентралей України, яка виробляє теплову та електричну енергію для споживачів Голосіївського, Печерського та Дарницького районів столиці. ТЕЦ-6 – обслуговує споживачів переважно Оболонського, Деснянського, Дніпровського, Подільського, Шевченківського районів м. Києва.

 


Поділитися