General Electric провів тренінг для фахівців Укртрансгазу

28 квітня 2017 року, м. Київ – Всесвітньо відомий холдинг General Electric, в рамках продовження технічної співпраці, провів тренінг та практичні навчання для фахівців ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» з питань неруйнівного контролю об’єктів газотранспортної системи.

Даний захід проходив у центральному офісі європейського підрозділу GE Sensing & Inspection Technologies в м. Хюрт (Німеччина), де розташований завод компанії GE, що виготовляє та проводить сервісне обслуговування приладів та обладнання для неруйнівного контролю.

«Найперше нас вразили потужності заводу, зокрема роботизовані системи контролю дефектів зварних з’єднань та основного металу», - поділився враженнями заступник директора філії НВЦТД «Техдіагаз» Дмитро Коломєєв.

На семінарі висвітлювались питання заміни використання рентгенографічного методу при контролі зварних з’єднань труб малого діаметра на ультразвуковий контроль за допомогою фазованих решіток з документуванням результатів контролю.

Під час проведення семінару та навчання була отримана інформація про новітні прилади компанії GE, можливості застосування відеоендоскопів Mentor Visual IQ, поворотних камер PZT, технологію застосування фазованих решіток при проведенні ультразвукового контролю за допомогою дефектоскопа Phasor XS, методики розпізнавання та оцінювання дефектів виявлених при контролі.

Були продемонстровані можливості новітніх датчиків на фазованих решітках та приладів з вихрострумового контролю Mentor ЕМ та ультразвукового контролю Mentor UT на об’єктах ПАТ "УКРТРАНСГАЗ", на базі діючої нормативної бази та при переході на стандарти ISO та ЕN.

За словами групи фахівців українського газотранспортного оператора, які пройшли навчання в компанії General Electric, використання новітніх приладів серії Mentor дозволить проводити технічне діагностування та неруйнівний контроль на значно вищому рівні.

«Завдяки ним значно зменшиться вплив "людського фактору", через який можуть відбуватися помилки при виявлені, класифікації та аналізі дефектів на об’єктах магістрального транспорту», — переконаний Коломєєв.

Для подальшого продовження співробітництва з компанією "GE" – світовим лідером по виробництву приладів неруйнівного контролю, фахівці ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" філії НВЦ "ТЕХДІАГАЗ" планують продовжити оновлення приладового парку для  виходу на якісно новий рівень контролю та технічної діагностики, що забезпечить безаварійну роботу газотранспортної системи України. 


Поділитися