Українські споживачі збільшили використання газу майже на 20%

01 березня 2017 року, м. Київ – У лютому місяці українські споживачі усіх категорій використали 4,5 млрд.куб.м природного газу, що на 19% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

 

Всього у січні – лютому поточного року Україна спожила 9,8 млрд.кубометрів блакитного палива, що на 0,5 млрд.куб.м більше за показники попереднього року.

«Зростання обсягів споживання газу відбулось зокрема за рахунок населення через пікові холода», - пояснюють у відділі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

 

За два місяці зими 2017 року, для покриття потреб вітчизняних споживачів, використовувався природний газ вітчизняного видобутку – 3,4 млрд.куб.м, імпортований з Європи – 2,9 млрд.куб.м, а також накопичений у газосховищах – 3,7 млрд.кубічних метрів.

Нагадаємо, що проходження опалювального сезону в містах, які розташовані поблизу зони АТО супроводжувалось бойовими діями, зокрема в Авдіївці та Маріуполі.

 

На адресу Краматорського лінійного виробничого управління Філії УМГ «ХАРКІВТРАНСГАЗ» надійшов подячний лист від голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Івановича Жебрівського, щодо забезпечення стабільності газопостачання споживачів Авдіївки.

Детальніше з виробничими показниками функціонування газотранспортної системи можливо ознайомитись на платформі прозорості ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися