Проведено планову конференцію працівників Укртрансгазу

03 березня 2017 року, м. Київ – Учора в приміщенні головного офісу оператора вітчизняної газотранспортної системи пройшла планова конференція працівників ПАТ «УКРТРАНСГАЗ», на якій було заслухано звіт роботодавця щодо виконання колективного договору в 2016 році, затверджено нову редакцію нормативного акту та розглянуті критичні питання функціонування підприємства.

 

В роботі конференції працівників ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» взяв участь 81 делегат з філій та структурних підрозділів підприємства, які представляють інтереси двадцятитисячного колективу що задіяний в експлуатації газотранспортної системи.

 

За вимогою ради голів профкомів ПАТ «УКРТРАНСГАЗ», про результати виконання колективного договору в минулому році розповів Ігор Прокопів, який є підписантом нормативного акту та членом профспілки.

 

«Вважаю, що адміністрація приклала максимум зусиль для виконання положень колективного договору. Це стало можливим завдяки росту прибутків підприємства та стабільній фінансовій ситуації», - підсумував Прокопів, який з невідомих колективу причин був тимчасово відсторонений від виконання обов’язків Президента ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

 

Під час свого виступу Ігор Прокопів висловив свою точку зору конфлікту: перше це небажання Нафтогазу втрачати контроль над фінансовими надходженнями від результатів діяльності Укртрансгазу; друге це виробничий конфлікт трейдера та оператора; третє це різні погляди на реформування газотранспортної системи, зокрема передача майна до ПАТ «Магістральні газопроводи України».

 

Позиція адміністрації ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» по цим питанням наступна: об’єкти газотранспортної системи не стають новішими, відтак слід забезпечити необхідні обсяги фінансування для їх подальшої безпечної експлуатації; функція оператора ринку газу має бути прозорою до всіх учасників ринку, в тому числі до НАК «Нафтогаз України»; новостворений оператор має включати усі необхідні активи (збереження сервісних філій) для успішного функціонування газотранспортної системи.

 

Щодо результатів виробничої діяльності ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» у 2016 році Ігор Прокопів акцентував увагу на наступному.

Хотів би коротко зупинитись на виробничих показниках діяльності Укртрансгазу в 2016 році.

 

1. На 15% зросли річні обсяги товаротранспортної роботи - 123 мільярди кубометрів.

 

2. Чистий дохід зріс на 50% і складає 38,4 мільярди гривень.

 

3. Економіка – має бути економною, ми зменшили на третину наші витрати природного газу на товаротранспортну роботу. Два роки тому, при транспортуванні 64 мільярдів ми спалювали 1,9 млрд.кубометрів газу, тепер у 2016 році при прокачці 82,2 млрд.кубів ми використали всього 1,7 млрд.кубометрів блакитного палива. Це титанічна робота і вона відбулась за рахунок праці кожного.

 

4. У шість разів ми збільшили сплату податків до бюджетів усіх рівнів: за результатами 2016 року це майже 7 мільярдів гривень.

 

5. Ми самодостатнє підприємство, яке має достатньо власних фінансових ресурсів для розвитку та інвестицій: у 2016 році вдалось у два рази збільшити капітальні інвестиції та довести цей показник до рівня 2,5 мільярди гривень. Тенденцію по нарощування капіталовкладень у виробництво плануємо зберегти і в нинішньому році.

 

6. Ми глибоко цінуємо роботу на місцях, тому працюємо над поліпшенням умов праці: у звітному році закуплено 146 одиниць автотранспортної та спеціальної техніки, натомість списано 324 автомобілі. Всього за два роки нам вдалось оновити автотранспортний парк Укртрансгазу на 10%.

 

7. Людям має працюватись комфортно: у звітному році ми відновили повну забезпеченість спецодягом, а також переглянули вимоги до його якості.

 

8. Як казав Генрі Форд: «Співробітникам потрібно платити, інакше буде революція як у Росії»: у звітному році у півтори рази зросла середньомісячна заробітна плата, - 11,9 тисяч гривень. На поточний, 2017 рік ми заклали чергове підвищення заробітної плати до рівня 16,3 тисячі гривень, це у два рази більше ніж було у 2015 році.

 

9. Ми працюємо ефективно, тому професіонали мають відчувати стабільність: у 2017 році заплановано зменшити у два рази кількість скорочень штатних працівників. Ми орієнтуємось на кількість 20 тисяч співробітників. 

 

 

Щодо виконання колективного договору в минулому році рада голів профкомів ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» проінформувала делегатів конференції про наступне.

 

1. Люди мають відчувати, що їх підтримують та за них піклуються. Тому ми на третину збільшили видатки по соціальному пакету, у 2016 році на ці потреби було використано 305 мільйонів гривень. 

 

2. Турбуватись про здоров’я співробітника – має кожен керівник. Тому в чотири рази було збільшено видатки на медичне обслуговування співробітників, для таких цілей використано майже 2 мільйони гривень.

 

3. Ми - єдиний колектив, проблеми колеги – наші спільні проблеми. Тому підтримували і будемо підтримувати наших співробітників, які потребують допомоги та лікування, для таких цілей було витрачено 1 мільйон гривень.

 

4. Діти – це наше майбутнє, тому ми продовжуємо практику щорічного оздоровлення, кількість лише зростає, 1744 дитини було оздоровлено у 2016 році. Для цих потреб було витрачено 9,5 мільйонів гривень.

 

5. Не забуваємо про наших героїв, співробітників-воїнів АТО, яких в нас 167. У звітному році була створена спілка та реабілітаційний центр, в якому оздоровилось 45 співробітників, які пройшли війну. Кожний учасник АТО отримав матеріальну допомогу в розмірі 2 тисячі гривень. 

 

6. Хто шанує історію – той має майбутнє. Ми не оминаємо увагою наших пенсіонерів, людей які створили та розвивали галузь, на їх оздоровлення у звітному році було витрачено 3 мільйони гривень.

 

7. Поки є корпортивний дух – є колектив.  Для зміцнення нашої корпоративної культури, збільшено на 10% фінансування культурно-масових заходів. На такі цілі було витрачено 17,2 мільйони гривень.

 

8. Приємно що традиції продовжуються: проведено корпоративний фестиваль художньої самодіяльності. Ми зробили все можливе аби свято завітало до кожного, фестиваль транслювався в он-лайн режимі, а колектив через систему мобільного голосування був задіяний в заході. Наступний фестиваль плануємо провести у Палаці Україна, в місті Києві.

 

9. Життя колективу відчутне і у спорті. Щосічня ми проводимо корпоративний турнір з волейболу, який присвячений пам’яті нашого колеги Романа Лагна, який загинув на Сході. На травень 2017 року ми запланували корпоративну спартакіаду, яку прийматиме Харківтрансгаз.

 

«Колектив – живий і монолітний, ми розуміємо один-одного, а значить маємо майбутнє», - сказав голова ради голів профкомів ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» Сергій Турчак. 

 


Поділитися