Укртрансгаз вивчає інтерес трейдерів до інтерконнектору Україна-Польща

17 лютого 2017 року, м. Київ – З метою виявлення попереднього інтересу в бронюванні потужностей нового газопроводу-інтерконектора Україна-Польща, у головному офісі ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» відбулася зустріч з представниками потенційних замовників послуг з транспортування газу.

«В даний час триває опрацювання питання проведення спільної процедури Open Season  на нові потужності інтерконектора  на польській та на українській стороні, тому Укртрансгаз зацікавлено в проведенні консультацій з учасниками газового ринку» ‒ заявив Віце-президент – головний інженер ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Ігор Бурак.

Під час зустрічі було обговорено необхідність проведення ринкових досліджень попереднього попиту на резервування потужностей газогону Україна ‒ Польща, принагідно представники ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» проінформували про стан реалізації проекту будівництва газопроводу-інтерконектору Польща ‒ Україна та про очікування від його реалізації.

Також було повідомлено, що для прийняття остаточного інвестиційного рішення про початок фінансування проекту польській стороні (GAZ-SYSTEM) необхідне ринкове підтвердження попиту на новозбудовані потужності та підписання відповідних довгострокових договорів  на використання потужностей учасниками ринку.

Від замовників послуг з транспортування природного газу у зустрічі брали участь представники таких компаній-трейдерів: ТОВ «ДТЕК ТРЕЙДІНГ», Е.КОННЕКТ (Україна), World Petroleum Group, ЭРУ Трейдинг, Променерго-ресурс, Polskie Górnictwo Naftowe I Gazownictwo S.A., Trailstone, ТОВ «Енерджі трейд груп».


Поділитися