Україна збільшила транзит газу до Європи в 1,4 рази

02 лютого 2017 року, м. Київ – У січні 2017 року для європейських споживачів через українську газотранспортну систему було протранспортовано 8,9 млрд.кубометрів природного газу, що на 38% або 2,5 млрд.куб.м більше за показники аналогічного періоду минулого року, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту, заявки країн-імпортерів виконуються своєчасно та у повному обсязі, про це також свідчить офіційна позиція компанії Snam – оператора італійської газотранспортної системи яка була розповсюджена в засобах масової інформації.

«Поток російського газу в Італію (найбільший споживач транзитного газу який надходить через український коридор) 1 лютого, відповідає номінації (оперативній заявці) – 103 млн.кубометрів на добу», - йдеться у повідомленні інформаційного агенства Інтерфакс, яке посилається на дані італійського Snam.

Нагадаємо, у 2016 році транзит природного газу для європейських споживачів через українську газотранспортну систему зріс на 23% і склав 82,2 млрд.куб.м.

Детальніше з виробничими показниками функціонування газотранспортної системи можливо ознайомитись на платформі прозорості ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися