Укртрансгаз запустив сонячну електростанцію

21 лютого 2017 року, м. Київ – Оператор газотранспортної системи продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології у виробничий процес, зокрема для покриття потреб офісу та промислової площадки філії «Укргазтехзв`язок» було побудовано та запущено в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 300 кіловат.

«Запущена станція – це пілотний проект, який здатний генерувати майже 400 тисяч кіловат електроенергії на рік. У Київському регіоні такий об’єкт є унікальним. Ми розраховуємо продовжити таку практику на об’єктах основного виробництва», - розповідають у відділі зв`язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Побудована станція складається з 1140 сонячних панелей номінальною потужністю 260 Вт кожен, які розташовані на даху виробничого корпусу і займають площу 1850 метрів квадратних.

Сонячні панелі об’єднані в мережу. Від сонячних панелей постійний електричний струм надходить в інвенторну, де перетворюється за допомогою 6 інверторів по 50 кіловат кожен перетворюється у змінний струм напругою 380 вольт та подається в мережу для використання.

На проектування та будівництво сонячної електростанції було витрачено 11 місяців.

Нагадаємо, ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» спільно з Інститутом технічної теплофізики НАН України, розробив принципову схему використання сонячної електростанції для одночасного виробництва електричної енергії та холоду на об’єктах газотранспортної системи.

З даною розробкою можливо детальніше ознайомитись в журналі «Трубопровідний транспорт» №5 (71).


Поділитися