Добовий обсяг транзиту газу в Європу перевищив рівень 300 млн.кубометрів

26 січня 2017 року, м. Київ – Добовий обсяг транзиту газу в Європу перевищив рівень 300 млн.кубометрів, така тенденція простежується два дні поспіль, і є рекордним значенням за останні кілька років.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту, з 1 по 24 січня через українську газотранспортну систему для європейських споживачів протранспортовано 6,525 млрд.куб.м блакитного палива, при цьому обсяг поставок транзитного газу з території РФ склав 6,522 млрд.кубометрів.

«Україна – надійний транзитер природного газу, традиційно усі заявки виконуються своєчасно та у повному обсязі», - зазначають у відділі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Як повідомляє центральний диспетчерський департамент українського оператора газотранспортної системи, ВАТ «Газпром» не витримує контрактний тиск на російській прикордонній ГВС Суджа, де станом на 6 ранку за київським часом, тиск в сторону України становив лише 58,8 атмосфери, що на 2% нижче за контрактні умови.

Нагадаємо, у 2016 році транзит природного газу для європейських споживачів через українську газотранспортну систему зріс на 23% і склав 82,2 млрд.куб.м.

Детальніше з виробничими показниками функціонування газотранспортної системи можливо ознайомитись на платформі прозорості ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».


Поділитися