Україна відкрила свій газовий ринок європейським постачальникам: укладено три договори

24 листопада 2016 року, м. Київ – Україна відкрила свій газовий ринок європейським постачальникам, на сьогоднішній день вже укладено три договори на транспортування та зберігання природного газу в українських сховищах, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ». 

Серед контрагентів французська ENGIE, швейцарська DufEnergy Trading SA (Швейцарія) та TrailStone Energy LLC (представництво в Україні), які до укладання договорів продавали газ українським трейдерам на державному кордоні.

«Ми активно працюємо над залученням європейських трейдерів до роботи на українському газовому ринку. Очікуємо на тестові поставки вже у грудні місяці», - розповів Президент ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів.

Нагадаємо, перший контракт з європейським постачальником природного газу було підписано наприкінці жовтня місяця поточного року в рамках економічного форуму Україна-Франція в Парижі.

Детальніше про історію підготовки першого контракту з європейським постачальником розповів директор департаменту виробництва ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» Євген Тодоров. 


Поділитися