Укртрансгаз за рахунок системи ProZorro зекономив 80 млн.грн

02 листопада 2016 року, м. Київ – Оператор газотранспортної системи України за рахунок проведення процедур закупівель (тендерів) в системі ProZorro зекономив 79,97 млн.грн. 

 

Всього було оголошено 1260 тендерів на загальну суму 18,99 млрд.грн, що становить 12,6% від загальнодержавної суми закупівель в системі ProZorro .

 

При 839 учасниках на 13 організаторів, показник кількість пропозицій на одні торги складає 2,58, причому загальнодержавний показник – 2,55.

 

«Наведені результати свідчать про ефективне та прозоре проведення публічних закупівель», - впевнені у відділі зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

 

Динаміка закупівель з квітня по жовтень 2016 року

(Укртрансгаз та по Україні вцілому)

Варто зазначити, що дані показники не враховують кількості конкурсних торгів проведених в І кварталі 2016 року по ЗУ«Про здійснення державних закупівель»

 

Передумовою досягнення такого результату стала реалізація комплексу заходів: проведення постійних виробничих нарад та тренінгів, розробка спеціальних технічних рішень, програм розвитку, тощо.

 

За словами заступника директора департаменту закупівель ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» Оксани Юрків, це є спільний результат роботи фахівців багатотисячного колективу та команди впровадження ProZorro.

 

«Зараз вже маємо можливість признавати що, за досить незначний проміжок часу, через систему ProZorro, вдалося зекономити велику частину державних коштів», - переконливо розповідає представник площадки SmartTender.biz Юлія Дейнеко. Також вона звернула увагу на те, що процес участі потенційних контрагентів у торгах ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» став прозорим та автоматизованим.

 

На сьогоднішній день будь-який постачальник, може взяти участь у торгах, пройшовши реєстрацію на одному з майданчиків. Причому, кожен з постачальників може ознайомитися з тендерною документацією, отримати інформацію про процедуру на свою електронну адресу, задати запитання через систему та отримати точну і повну відповідь від спеціалістів ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» у встановлені законодавством строки, що допомагає уточнити умови закупівлі учасникам торгів.

 

За інформацією акредитованого майданчику, в середньому по торгам ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» виходить на аукціон від 4 до 5 учасників, які конкурують між собою на рівних умовах.

 

Кожен бажаючий, навіть не обов’язково зареєстрований користувач системи,  може переглянути, як проходить аукціон в режимі он-лайн, що робить торги ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» максимально відкритими та прозорими.

 

Нагадаємо, ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» приєдналося до системи ProZorro одним із перших, почало пробувати себе в новому світлі ще з 2015 року, як тільки стартував цей проект, тому на момент повного введення в дію Закону України «Про публічні закупівлі», компанія вже була досить досвідченим користувачем системи публічних закупівель.

 

Система постійно вдосконалюється і вже з січня 2017 року відбудеться повний перехід на новий класифікатор 021:2015 (CPV), наразі Організатори застосовують його, як додатковий до ДК016:2010.

 

Вже зараз ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» активно планує свої закупівлі шляхом оприлюднення річного плану і додатку до нього, та відпрацьовує його через систему публічних закупівель.

 

Детальніше у відеоінтерв’ю.

 

 

 


Поділитися